od dotazyzakazniku
#314 Dobrý den,

před několika dny jsem od Vás koupila Inkpad 840 a obracím se na Vás s prosbou o radu.

Nainstalovala jsem tam starší firmware 4,4, protože mi více vyhovuje, mám ji už na čtečce 626.
Na rozdíl od 626, kde při nastavení obracení stránek - dobrá kvalita nebo vysoká rychlost - je vidět podstatný rozdíl v otáčení stránek, u Inkpadu 840 žádný rozdíl není, otáčí se oproti 626 daleko pomaleji. Je to tak už udělané z výroby, nebo s tím jde něco dělat ?
Nejsem žádný odborník a myslím si, že nainstalovat firmware 4,4 pro 626, se kterým jsem naprosto spokojená, na čtečku 840 by asi nešlo, nebo ano ?
Také jsem četla něco o možnosti nainstalování cool reader do čtečky, vyřešilo by to ten problém ?
Abyste rozuměl, stránky se otáčejí přesně tak, jak ukazujete ve video představení, ale při porovnání s 626 je to mnohem pomalejší a mě zajímá, zda s tím jde něco dělat.

Předem děkuji za Vaši radu.

S pozdravem Pavla
od tomb
#315 Čtečky jsou různě rychlé při otáčení stránek (různé modely i stejné čtečky s odlišným firmware). Kdybyste měla např. Kindle 6, přišla by Vám Vaše 626ka také pomalejší. Urychlit se to nedá, maximálně můžete vyzkoušet různé verze firmware - v něm jsou schopni udělat tvůrci nějaké rychlostní optimalizace. Obecně platí, že novější firmware by měl být odladěnější a rychlejší. Takže zkuste aktuální pětkovou řadu, zda na tom u Pocketbooku zapracovali.

Coolreader můžete vyzkoušet, z příspěvků na internetu se zdá, že je otáčení stránek mnohem rychlejší. Instalace CR3 na pětkový firmware (ten co NEmáte nainstalovaný) je popsán na mém blogu http://ebookexpert.cz/coolreader-3-opet ... ro-fw-5-x/

Pak ještě takové rady/nerady - osobně mi u některých čteček přijde rychlejší invertování po každé straně. Možná je to jen oční klam. Popř. provádějte otáčení dříve, než dočtete poslední řádek. Ona ta prodleva u otočení je většinou konstantní, takže časem člověk získá správný odhad :-)