od djabelik
#34 Zdravím, Kindle pětku mám už týden a třikrát jsem musel nabíjet. Je tohle normální? Udávají, že má vydržet až měsíc najedno nabití. A to jsem ho ani moc nepoužíval, prostě se po pár hodinách vybije. Wifi mám vypnutou, ve čtečce mám asi 3000 knih a čtu tak jednu knihu za dva dny.

Druhá věc...ukazuje mi, že paměť má jen 1300MB, když má mít 2000MB. Podle mě je to na reklamaci, jen píšu, abych si to potvrdil, třeba je v tom nějaký háček.

Díky moc.
od tomb
#39 Pokud je vypnutá wifi, tak je to strašně málo. Kindle 5 vydrží opravdu několik týdnů na jedno nabití. Nicméně myslím, že problém bude v počtu knih, které máš ve čtečce nahrány. Po nahrání nových knih do čtečky je začne čtečka "přechroustávat" (indexovat), což velmi vytěžuje procesor a tedy akumulátor. Doporučuji vypnout indexaci / snížit počet knih / počkat několik dní.

Indexace se vypíná zadáním příkazu do vyhledávacího pole: ;debugOn a potom ~disableIndexing
(Po jakémkoliv restartování čtečky je to nutné provést znovu)

Ad kapacita vnitřní paměti: Kindle 5 má skutečně kapacitu 2 GB, ale něco zabere operační systém (na skrytém oddílu) a jiné data. Takže volná k ukládání dokumentů je paměť, která se zobrazuje i Tobě.