Uživatelský avatar
od Jiřina
#1007 Dobrý den,
čtečku jsem koupila mamince (76 ). Funguje bez problémů, jen máme problém se zapínáním. Když je čtečka v obalu , tak maminka neni schopna tlačítko zmáčknout. Lze zapínat čtečku přes některé z tlačítek? Poradíte jak případně nastavit?
Děkuji Jiřina
Uživatelský avatar
od tomasb
#1008 Dobrý den,

1) Jiný obal?
2) Nastavení -> Osobní nastavení -> Mapování kláves?
Uživatelský avatar
od Jiřina
#1009 Děkuji za odpovědˇ
Obal jsem zkoušela originál i nějakej"levnější"
Mapování kláves nenabízí zapnout, jen vypnout - nebo dělám něco špatně.
Napadlo mě nevypínat, obrazovka se zamkne po 5 minutách a při otevření obalu je možné hned číst.
Nevím ale, zda tím čtečku - baterii nepoškodím.
Uživatelský avatar
od vljelinek
#1127 Dobrý den, nevím, jak máte čtečku nastavenou, ale ani když ji nevypnu, jen zavřu obal, stejně ji musím posléze zapínat tlačítkem "zapnout". Není to moc šikovné.
Uživatelský avatar
od tomasb
#1128
vljelinek píše:nevím, jak máte čtečku nastavenou, ale ani když ji nevypnu, jen zavřu obal, stejně ji musím posléze zapínat tlačítkem "zapnout". Není to moc šikovné.


Čtečky Pocketbook mají tři stavy:

1) Zapnutá
2) Uspaná
3) Vypnutá

Vhodná pouzdra umí čtečku uspat do režimu spánku, či probudit z režimu spánku. Defaultně se čtečka po nějaké době uspání vypíná, tj. přejde ze stavu 2 do stavu 3 -> čtečka se pak nevybíjí tím, že někde leží nepoužitá, šetří se tím baterie. Logicky ji pak otevření pouzdra neprobudí, protože už není uspaná, ale vypnutá. Pokud Vám to nevyhovuje, změňte si to v nastavení.
Uživatelský avatar
od Marko
#1182 Také s tím zapínáním-vypínáním mám trochu problémy. Není to má první kniha, takže už nějakou praxi mám.
Nevěděla jsem, jestli mi to knihu vypíná, když zavřu obal - mám zde zakoupený originál hned s kníhou. Když ho zaklopím a pak otevřu, objeví se tam takové ty bubliny a text naskočí, někdy však se text objeví ale nelze listovat na další stránky, to pak musím tlačítkem jakoby zavřít a znovu otevřít. Tady jsem se dočetla, že je nějakou dobou jen uspaná a pak vypnutá, ale když je tam ta stránka tak to vypadá že by měla být jen uspaná, ale asi není. Jak dlouho je v tom stavu uspaní?
Měla jsem nejdřív Pocket Book starší - tam se vypínalo jen tlačítkem, ale šlo to lehce. Pak jsem měla Kindle, tam jsem vyp/zap jen obalem, bylo to v pohodě a nevybíjela se mi nijak zvášť. Ted je to teoriticky obal - tlačítko, ale to tlačítko se moc dobře nemačká.
Jak byste doporučili otevířání - vypínání?