od post
#637 Zkoušel jsem na InkPad 840 číst tento pdf soubor http://ulozto.cz/xXzpvMJA/ze-me-jaroslav-dusek-pdf uložený na paměťové kartě. Čtečka se však po nastavení sloupců při ručním nastavování okrajů pokaždé zasekla. Jak číst takovéto pdf? Předem díky za radu.
od tomb
#638 Kniha má 98MB, to je na čtečku dost. Z mých zkušeností je úplně super se držet pod 10MB, tuším že limit "příliš velkého souboru" se pohybuje okolo 30-40MB. Kdysi čtečky od Pocketbooku přímo upozorňovaly při otevření tak náročného souboru, nevím jak je to teď.
Doporučuji zkusit soubor přeuložit (otevřít na počítači a znovu dát uložit). Může dojít i ke značnému úbytku velikosti souboru - záleží na původním zdroji a použitém software na počítači a jeho nastavení.
Popř. to rovnou převést na jiný formát, např. ePub (pro jistotu opakuji - knihu jsem nestahoval, tedy neviděl).
od post
#647 Ještě Vás chci požádat o srovnání s inkBOOK 8 např. čitelnost textu bez nasvícení ve zhoršených světelných podmínkách, barevný nádech nasvícení, vhodnost na pdf. Jaké jsou podle Vás rozdíly mezi těmito čtečkami? Ještě jednou děkuji.
od tomb
#648 Nemohu příliš sloužit, inkBOOK 8 jsem měl v ruce krátce. Nemohu se tedy nějak podrobněji rozepsat, ale Inkpad má dle mého v současnosti nejlepší displej mezi 8" e-book čtečkami.
inkBOOK 8 je spíše pro někoho, kdo využije možnost instalace aplikací.