Uživatelský avatar
od MarieSt
#878 Dobrý den,

prosím o radu ohledně výběru čtečky. Důležitá funkce pro mě jsou poznámky - zvýrazňování textu, ruční psaní poznámek apod. Ráda bych čtečku, kde je tato funkce nejvíce použitelná a hlavně nejlépe exportovatelná do PC, abych poznámky z jedné knihy mohla vzít a zkopírovat jinam.
Důležitý faktor je také použitelnost dotykové klávesnice.
Cenová relace je max 3000 Kc. Přemýšlím o C-Tech Lexis nebo PocketBook 626 Touch Lux 3, ale není podmínkou. U Kindlu obecně mi vadí špatná využitelnost pdf, ale pokud má Kindle o poznání více promakané poznámky a jejich využitelnost, tak se nebráním.

Díky moc.

Marie
Uživatelský avatar
od tomb
#879 Pocketbook - K dispozici je virtuální klávesnice s českými znaky (bez "překlikávání"). Textové poznámky se exportují do TXT. Lze "kreslit" prstem/stylusem přímo na stránku, což je další forma poznámek. Část stránky lze uložit jako obrázek.
(vyzkoušeno na formátech ePub a Mobi)

Vzhledem k tomu, že Pocketbook má v nabídce i modely bez dotykové obrazovky, tak určitě pořídit model s dotykovým displejem, který výrazně urychluje psaní poznámek, např. https://www.axos.cz/pocketbook-626-2-touch-lux-3-seda/
Popř. možná by se v některých situacích (či někomu) hodil větší displej = PB Inkpad 3 - https://www.axos.cz/pocketbook-740-inkpad-3-hnedy/

C-Tech Lexis - Poznámky jdou exportovat do TXT (vyzkoušeno ve formátu ePub). Lze zadávat i znaky s českou diakritikou, ale přes vyvolání - tj. dlouze prst na "a", vyjede podnabídka, tam vybrat "á".

Kindle - Poznámky se exportují. K dispozici není klávesnice s českými znaky, některé(ne všechny) znaky s diakritikou lze vyvolat při dlouhém stisku dané klávesy (stejně jako u Lexisu).

Osobně bych volil čtečku od Pocketbooku.