Uživatelský avatar
od lusice
#817 Měla jsem přes tři roky čtečka od Pocketbooku a byla jsem s ní naprosto spokojená. Dala jsem jí mámě a před měsícem si pořídila PocketBook 626(2) Touch Lux 3. Po 3 týdnech mi praskl displej. Čtečku jsem měla v pouzdře a nosila v kabelce anebo batohu. Stejně jsem nosila i předchozí čtečku. Jako mechanickou závadu mi to nechtějí uznat. Bohužel jsem neuvěřila názorům, že dispej této čtečky je extrémně křehký. Protože jsem velký čtenář, prosím o radu, co si mám teď koupit. Mám jen tři požadavky: podsvícený dispej, cenu do 4 tisíc a dispej, co vydrží běžné užívání. K Lux 3 už se nehodlám vracet a budu ji všude jen pomlouvat. Z recenzí vychází dále nejlépe PB Touch HD, případně Kindle Paperwhite 3. S dalšími výrobci nemám žádné zkušenosti. Mám obavu jít znovu do PB. Můj dotaz zní, mám to risknout? Nebo jít do PW 3? Hodlám čtečku užívat denně
a nehodlám ji balit do vaty. Existuje nějaký lepší (více chránící) obal - mám ten, co je v příslušenství přímo pro danou čtečku. Je dispej Kindlu PW 3 dobrý? Mám celou knihovnu v epubu a převádět ji do mobi bude trvat dlouho. Nebo to jde udělat nějak hromadně? Děkuji předem za radu.
Uživatelský avatar
od tomb
#818 Pouzdro není všespásné a překvapuje mě vaše jistota, že jste čtečku někde "nekřápla" (přeci jen v batohu a kabelce nemusíte mít nad vším kontrolu...). Jsou uživatelé, co mají v rodině několik Lux 3 a nemohou si je vynachválit. Jsou takoví, kterým "praskne" (schválně to píšu v uvozovkách, protože nic není jen tak samo od sebe) i displej u Kindlu.

Nicméně:
1) Touch HD i Kindle Paperwhite 3 jsou na trhu dlouho a reference jsou dobré.
2) Je třeba se smířit s tím, že uvnitř všech čteček je displej stejné konstrukce, který je křehký (zrcadlo) a obalem čtečku uchráníte jen částečně. Osobně bych si z tohoto důvodu vybral nějaký polstrovaný (např. pro Pocketbook pouzdra přímo od Pocketbooku).
Uživatelský avatar
od lusice
#819 Děkuji za odpověď. Je samozřejmé, že mi displej musel někde prasknout tlakem, že neprasknul sám od sebe. A to jsem ani netvrdila. Mně šlo o to, že zcela stejně jsem se chovala k starému PB, který máme několik let a drží dodnes, zatímco ten nový PB vydržel tři týdny. Čtečku mám k užívání, což zahrnuje i přenášení. Obal na čtečku byl také od PB přímo určený na daný typ čtečky. Zajímalo mne však, zda nějaká firma nedělá pevnější obaly.
Uživatelský avatar
od tomb
#820 Nějaké pokusy o pevnější obal byly, ale jak jsem již uvedl, i takový obal chrání displej čtečky pouze částečně. Např. obal s vystuženými deskami může ochránit displej o něco více proti tlaku, ale těžko, když se čtečkou s obalem "fláknete" o zem. Pořád se takové otřesy/rány přenesou až na displej. Pomohlo by až nějaké extrémní polstrování v kombinaci s vyztužením. Stálo by to majlant, vypadalo blbě a nikdo by to nepoužíval :-)
Asi není náhoda, že "všechny" obaly jsou prostě "normální".

Testy jsem nedělal, ale sympatické (z pohledu polstrování i kvality) jsou mi právě obaly od výrobce, např. tento - http://www.axos.cz/pouzdro-pocketbook-d ... 2-614-p119
od catlittle1
#821 ano ano, ten má kolegyně a zdá se mi velmi dobrý!
U mého nového PB HD však teď v horní části obalů čtečka v rozích lehce vystrkuje svoje "ostré" růžky.
Nemám z toho dobrý pocit!
Nevíte prosím, jestli se dá ještě sehnat kožený obal od Tuff-Luv se stojánkem? něco takového jako se dělal na PB 622? Ten mi stále dobře slouží právě na 622.
Uživatelský avatar
od tomb
#823 Buď kožený http://www.axos.cz/pouzdro-tuff-luv-wes ... hite-2-p52 nebo se stojánkem http://www.axos.cz/pouzdro-tuff-luv-emb ... dyssey-p53

Tuff-luv už v podstatě obaly pro čtečky nedělá, nabídka je čím dál tenčí.
Všechny použitelné obaly pro Touch HD jsou uvedené zde - http://www.axos.cz/pouzdra-pro-pocketbo ... d-631-a139