Uživatelský avatar
od xyann00
#811 Ahoj, vybírám čtečku za jediným účelem:

Občasné čtení knih v angličtině (zejména na dovolené).

Požadavky:
- kvalitní slovník - může být výkladový, možná bych ho i preferoval, ale s výslovností
- snadná práce se slovníkem - slov, které si překládám, je docela dost, několik na stránce, proto chci, aby výběr slova a zobrazení překladu bylo snadné a rychlé.
- odolnost - trochu se bojím, že u dotykových displayů častým vybíráním slov dojde k nechtěnému poškození (promáčkutí), jelikož zde není žádná odolná vrstva jako například na telefonech. Na internetu je dost článků, že displaye jsou poměrně náchylné.

Ostatní vlastnosti jsou mi celkem jedno, protože zase tak často nečtu, aby to bylo rozhodující. Zatím vybírám mezi
PocketBook 614 Basic 3 (jak je to s výběrem slov bez dotykového displaye?), PocketBook 625 Basic Touch 2 a Amazon New Kindle,
ale může být i jiná.

Cena co nejnižší :)
Díky moc.
od catlittle1
#812 jsem zvyklá na dotykový displej - používáme PocketBooky 622, HD 631 a Inkpad
Že by mi displej prasknul při tom, že přidržím prst na nějakém slově, které chci přeložit, se mi opravdu nestalo.
Spíše myslím, že je čtečku třeba chránit před nárazy - např. máte čtečku v batohu/tašce (i když v obalu) a tento hodíte na zem...
jinak pojednání o slovnících je zde http://ebookexpert.cz/slovniky-pro-eboo ... ocketbook/
Uživatelský avatar
od xyann00
#813 Já pročítal na internetu různé recenze a názory a u Kindle se mi líbí funkce Vocabulary Builder (hledaná slova se uloží pro pozdější procvičení).
Naopak u PocketBooku se mi líbí, že se dá slovník namapovat na tlačítko, takže se bude dát rychle vyvolat (nikde jsem ale nenašel video, jak je to skutečně rychlé a jak to funguje). S tím máte zkušenosti?
Uživatelský avatar
od tomb
#814 Ze zmiňovaných jednoznačně PocketBook 625 Basic Touch 2, POKUD hodláte aktivně (často) využívat slovník. Dotykový displej je opravdu v tomto ohledu výhodou. Kindle Touch má archaický displej ve srovnání s 625.
od catlittle1
#816
xyann00 píše:Já pročítal na internetu různé recenze a názory a u Kindle se mi líbí funkce Vocabulary Builder (hledaná slova se uloží pro pozdější procvičení).
Naopak u PocketBooku se mi líbí, že se dá slovník namapovat na tlačítko, takže se bude dát rychle vyvolat (nikde jsem ale nenašel video, jak je to skutečně rychlé a jak to funguje). S tím máte zkušenosti?

no, pokud jde všechno dobře, jsou to dva dotyky prstem na displeji - 1s až 2s??? - za předpokladu, že máte nastavený ten správný slovník, pokud ne, je třeba ještě slovník vybrat. Dobu, jakou to trvá nedokážu změřit, ale není to nic pomalého.
Co je důležité, je třeba mít velikost písma ke čtení nastavenou tak akorát , protože displej je citlivý, a pokud budete mít řádky blízko u sebe, je možné, že prstem pro překlad označíte jiné slovo (z řádu nad nebo pod slovem, které chcete přeložit).
Je to všechno o zvyku a zkušenosti.