Uživatelský avatar
od JirKo
#766 Dobrý den,
překvapuje mě, že tohle téma není nikde blíže rozvedeno.. je přecijen o téměř identické čtečky - stejná technologie displaye, úhlopříčka, dost podobná cena...
Kterou tedy vybrat? Předem říkám, že běžně uváděné rozdíly pro mě nejsou rozhodující - anglické prostředí mi nevadí, české nevyžaduji, hw tlačítka jsou fajn, ale obejdu se bez nich..
O co mi tedy jde? O to nejdůležitější.. display a zobrazení.
Jsou displaye opravdu identické?
Která má lepší kontrast/"bělejší" bílou?
Co podsvícení - intenzita/možnost regulace/odstín/rovnoměrnost?
Otáčení/překreslení stránek- je u některé plynulejší? rychlejší?

Dále poruchovost/stabilita/kvalita dílenského zpracování/odezva dotykové vrstvy?

Pane Bohdale, kterou z výše zmíněných byste mi Vy osobně doporučil?
Kterou čtečku vlastně používáte v běžném životě Vy a proč jste si vybral právě tu?
Děkuji za odpověď.

Jirka
Uživatelský avatar
od tomb
#771 Dobrý den.

Paperwhite 3: +stabilita, +poruchovost, +přednahrané fonty
Vše ostatní ve prospěch Touch HD a fonty se dají dohrát :-)

Rozdíly v displeji bych bez přesného porovnání "pod mikroskopem" nehledal. Nicméně s nástupem Touch HD neplatí, že Kindly mají nejlepší displej. Osobně to cítím naopak, ale nechci jednu preferovat na úkor druhé bez pořádného porovnání vedle sebe - beru to jako námět na reportáž :-) Nicméně rozdíly jsou to už možná příliš malé, hnidopišské a pod úrovní kusových odchylek.

Preferuji infra dotykovou vrstvu. U dvou vystavených kusů na prodejně je na tom Kindle paradoxně hůře než Touch HD, co se dílenského zpracování týče.

V běžném životě používám aktuálně C-Tech Lexis a Kobo Aura One. Obě bych totiž rád zrecenzoval :-) Co bych si vybral já, je irelevantní, každý máme jiné potřeby a požadavky. Z toho na co se ptáte, neuděláte chybu s Paperwhite 3 - http://www.axos.cz/amazon-kindle-paperw ... ovana-p358
Uživatelský avatar
od Kubakubikula
#798 Dobrý den,
při výběru nové čtečky jsem se také dostala k rozhodování mezi těmito dvěma modely. Na Pocketbooku mě láká větší počet podporovaných formátů, ale pokud by to mělo být např. na úkor poruchovosti, tak to asi raději oželím. Nemáte k těmto čtečkám nějaké nové poznatky, nebo nedoporučíte místo nich jiný model s podobnou cenou a parametry? Nyní mi dosloužil Kindle 3 a tam mi vadilo, že se knihy nedají organizovat do adresářů např. podle autorů, žánrů..., je to u těchto nových čteček již možné?
Děkuji za případné postřehy, Eva
Uživatelský avatar
od tomb
#799 Dobrý den.
Kindly jsou extrémně neporuchové.
Co se řazení týče, nic se nezměnilo. Info bere z metadat a vše je na jedné "hromadě", dá se max. třídit do kolekcí přímo ve čtečce.

Osobně bych se rozhodl pro Pocketbook Touch HD 631 http://www.axos.cz/pocketbook-touch-hd-631-p499
Univerzálnější čtečka, lépe vybavená, dokonce s o chlup lepším kontrastem a podsvícením.